Onze school ankers

Kennis

Wij vinden kennis erg belangrijk, kennis is een middel om de wereld te begrijpen en daarin je eigen weg te vinden. Wij onderwijzen onze leerlingen feitenkennis, wij geven ze kennis over processen, wij geven ze inzicht in de wijze waarop processen aangemaakt kunnen worden en wij leren ze situaties interpreteren en analyseren. Onder kennis verstaan wij cognitieve vakken maar ook kennis van sociale situaties en gedragingen.

Veilig voelen

Wij bieden iedere leerling een veilige omgeving waarbij we uitgaan van de competenties van de leerling. Wij creƫren een sfeer waarin duidelijke afspraken centraal staan en ieder kind autonomie krijgt en daarop aangesproken wordt. Wij luisteren naar elkaar en respecteren ieders mening en geloof. Van daaruit stemmen we op elkaar af. Zo maken wij een veilige school!

Persoonlijke doelen

Wij stellen persoonlijke doelen. Deze doelen zijn de leidraad om te ontwikkelen. Wij hebben voor ogen wat er nodig is om te ontwikkelen. Samen ontdekken wij de wereld om ons heen, in cognitief, sociaal en emotioneel opzicht.

Bewegen

Wij bewegen en zijn in beweging. Wij veranderen en bewegen met de omgeving mee als dat nodig is. Bewegen ontspant en zorgt ervoor dat wij daarna met aandacht en concentratie aan de slag gaan.